Volledig scherm
Amelie, Elia, JayJenoah en Leevano staan met moeder Michelle bij de teruggevonden CC die met de dierenambulance meegaat. © Privéfoto

Kinderen die hondje terugvonden voelen zich 'superhelden'

De vier kinderen die het vermiste hondje CC van Tamara van Hulst terugvonden in de duinen van Rockanje voelen zich ‘superhelden’. Dat vertelt moeder Michelle Molenaar uit Heinenoord over haar zoons JayJenoah (8) en Leevano (4) en Elia (8) en Amelie Roos (6) met wie ze die dinsdagavond op het strand was.

,,We gingen na het zwemmen nog lekker een drankje doen bij strandtent Havana, maar de jongens vroegen of ze de duinen op en af mochten rennen. Dat mocht, maar opeens kwamen ze terug en vertelden dat er een hondje vast zat in de prikkelbosjes'', beschrijft Michelle.

Twee jongens maakten het hondje los, terwijl Michelle de dierenambulance belde. Die kwam pas na lang wachten. De hond, die erg schrikachtig was, bleef lief tegen de kinderen maar beet een vrijwilliger van de ambulance in zijn hand.

Spannend

Toen de kinderen hoorden dat de hond al twee dagen weg was en waarom hij was weggerend, vonden ze het volgens Michelle ‘heel bijzonder’. ,,Ze vonden het een spannend verhaal dat er een ongeluk was gebeurd, en dat het baasje van CC haar hond zag wennen en er niet achteraan kon omdat de bromfietser bewusteloos op de grond lag. Ze beseften heel goed hoe erg het was voor het baasje dat CC zo lang weg was, omdat ze zelf ook een hond hebben.''

Tamara van Hulst is erg blij met de actie van de vier kinderen. ,,Voor mij zijn ze ook echte helden'', zegt ze dankbaar. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!