Ylonka Witsenburg (r) met haar mede-stichtingsleden zorgen voor een speciale knutselwedstrijd voor de jeugd
Volledig scherm
Ylonka Witsenburg (r) met haar mede-stichtingsleden zorgen voor een speciale knutselwedstrijd voor de jeugd © john de pater

Kinderen in de bres voor ouderen: knutselwerkjes worden aan ouderen gedoneerd

Even vragen aanStichting Waterland Spijkenisse houdt een paasknutselwedstrijd. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen meedoen en maken kans op een prijs. De knutselwerkjes gaan naar mensen in zorginstellingen, vertelt bedenker Ylonka Witsenburg.

Hoe kwamen jullie op het idee?

,,Eigenlijk zouden we een knutselwedstrijd houden in winkelcentrum Waterland. Maar vanwege de coronamaatregelen, kon dat niet doorgaan. Daarom moesten we een beetje creatief zijn en lossen we het nu zo op. Bovendien waren we toch al bezig met het verzamelen van knutselwerkjes voor de bewoners van De Vijverhof en De Es. Op deze manier willen we zoveel mogelijk kinderen aan het knutselen krijgen!"

Aan welke richtlijnen moet het knutselwerkje voldoen?

Alles mag, als het maar handzaam en niet bederfelijk is. Verder mogen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Ze kunnen dus tekenen, zagen, kleien, borduren, plakken en ga zo maar door!''

Hoe kun je meedoen?

,,Knutselwerkjes kunnen worden ingeleverd in een kliko naast Topslijter G&E. De knutselwerkjes moeten zijn voorzien van naam, telefoonnummer en leeftijd. Zo kunnen we ze verdelen in verschillende de leeftijdscategorieën. De knutsel mogen uiterlijk 8 april worden aangeleverd. Op 9 april maken we de winnaar via Facebook bekend. De prijzen blijven een verrassing."

Wat gebeurt er met de knutselwerkjes?

,,Die willen we vóór het paasweekend uitdelen aan de bewoners van De Vijverhof en De Es. Om die reden willen we alles op tijd binnen hebben zodat we ze eerst drie dagen in quarantaine kunnen laten liggen. Zo sluiten we uit dat het coronavirus via papier of karton een van de bewoners bereikt. Het gaat om kwetsbare groepen, dus we willen elk risico vermijden!"