Volledig scherm
Eén van de vijf dode schapen © privéfoto

Kinderen schrikken van vijf dode schapen in Spijkenisse

Het gezin Jonker uit Spijkenisse heeft op een stuk land vijf dode schapen gevonden. Een zesde schaap was zwaar vermagerd. Direct is de dierenpolitie ingelicht.

Maarten en Lotte Jonker en hun kinderen Nina (8) en Sven (5) lieten zaterdag op de dijk langs de Plaatweg in Spijkenisse hun honden uit, toen ze oog in oog kwamen te staan met vijf dode schapen van wie één er al in lichte staat van ontbinding was. ,,Mijn dochter was geschokt. Helemaal toen ze zag dat één van de schapen nog een stuiptrekking maakte voor het stierf’’, vertelt moeder Lotte. Ze probeerde dit schaap overeind te helpen. ,,Maar het zakte door z’n poten. Verderop liet een schaap z’n urine lopen, waarvan de kleur onbestendig was.’’

Gesprek

Lotte heeft de lugubere foto’s en een filmpje online gezet. Ze belde na de ontdekking gelijk de dierenpolitie, die contact zocht met de boer. Deze zorgde ervoor dat de dode schapen en het zwaar vermagerde schaap van het stuk land werden weggehaald. ,,Wij gaan in gesprek met de boer over wat er precies gaande is en hoe dit heeft kunnen gebeuren’’, verzekert een politiewoordvoerder. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.