Volledig scherm
Drukte pontje van Nieuw-Beijerland naar Hekelingen. © © Rein Geleijnse Fotografie

Kleinere pont op Spui: kans op vertragingen

Het personeel van de veerpont tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland vaart vanaf vandaag tot en met vrijdag met een kleinere boot. De exploitant waarschuwt dat dit tot vertragingen kan leiden.

De pont The Queen Jacqueline is er niet, omdat hij naar een werf is om gekeurd te worden. Als vervanger wordt de Jacqueline II ingezet, die van 1976 tot 1997 mensen tussen beide plaatsen het Spui overvoer. Deze boot, die nu de Christina heet, is gisteren vanuit Kinderdijk ingevaren.

Het rijdek op deze tijdelijke pont is smaller. Ook geldt op de boot een hoogtebeperking. Vrachtwagens en andere voertuigen mogen niet hoger zijn dan 3,90 meter, anders kunnen ze niet mee.

De kans bestaat dat het niet mogelijk is de 'overvaarpas' tijdens de oversteek op te laden. Niet duidelijk is volgens de exploitant of het wifinetwerk sterk genoeg is. Daarom wordt mensen die willen overvaren, aangeraden van tevoren voldoende tegoed op hun pas te zetten.

De pontbaas zegt dat wordt geprobeerd de overlast zo kort mogelijk te laten duren. ,,Mogelijk is The Queen Jacqueline al eerder gereed en dan zullen wij hem gelijk weer inzetten.''