Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto: Thierry Schut

Kom in de Kas wordt ‘gas' langs de tuinders

Een kijkje nemen in de kassen gaat niet in tijden van corona. Vier tuinders hebben een alternatief voor Kom in de Kas bedacht. Met Gas Langs de Kas kan iedereen vrijdag 3 en zaterdag 4 april van 10.00 tot 16.00 uur naar de tuinders.

Vanuit de auto kan men producten uitkiezen. Medewerkers zetten die in de kofferbak. Betalen kan via pin en met gepast contant geld. Deelnemers zijn De Groene Tint met anthuriums aan de Konneweg 8 in Tinte, Leo van der Harg met potrozen aan de Vlaardingerhilseweg 6 in Vierpolders, Island Plant met hortensia's en petunia's aan de Achterdijk 40a en kwekerij Roest met akelei, armeria, gips en campanula aan de Achterdijk 23, beide ook in Vierpolders. De tuinders hebben een groot deel van hun afzetmarkt door de coronacrisis verloren. Zo kon de potrozenkweker 90 procent van zijn voorraad weggooien omdat er geen afzet is. Hij bracht veel rozen naar de verzorgingscentra in de omgeving.

Marketingorganisatie Op Voorne-Putten zette overigens vorige week een flyer online bij welke boeren en tuinders op het eiland mensen verse producten aan huis kunnen kopen.