Volledig scherm
De leerlingen zijn weer welkom op De Oude Maas © ROBIN UTRECHT

‘Kopschoppende’ tieners mogen terug naar oude school

Vier tieners die door de politie werden opgepakt na een kopschopfilmpje in Spijkenisse mogen terug naar hun middelbare school De Oude Maas. Dat heeft rector Jacqueline Bevaart van het overkoepelende Penta College bekendgemaakt.

In een brief aan de ouders heeft ze gemeld dat de schorsing van de jongeren van 15 en 16 jaar na de voorjaarsvakantie wordt opgeheven. De vier werden samen met twee andere tieners in de week van 23 januari aangehouden, nadat op internet een kopschopfilmpje verscheen waarop te zien was dat ze de 14-jarige Tommy in een speeltuin op het Kikkerveen mishandelden. Daarbij werd de jongen meerdere keren tegen het hoofd getrapt. Het Penta stelde de vier scholieren nog diezelfde week op non-actief.

Begrip

,,We hopen op begrip en steun van de ouders bij ons besluit ze terug te laten keren’’, zegt Bevaart. ,,We hebben goed met de andere leerlingen en klasgenoten gesproken, want veiligheid op school vinden we heel belangrijk. Voor ons is het belangrijk dat het slachtoffer hier niet op school zit en het incident niet op school heeft plaatsgevonden. Wij laten het straffen over aan justitie, we willen de jongeren een nieuw perspectief bieden.’’

Volgens Bevaart is met het kwartet duidelijke afspraken gemaakt. De vier zijn volgens haar heel gemotiveerd om de lessen weer op de pakken. Ook in de weken dat de jongeren thuis zaten, moesten ze huiswerk maken.

De Oude Maas heeft voor vrijdag een telefonisch spreekuur ingelast voor ouders die over het besluit willen praten. Zij krijgen dan directeur Luuk Oortwijn aan de lijn.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.