Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Leefbaar Rotterdam op de bres voor zestig biljartsenioren

Leefbaar Rotterdam wil dat er snel een nieuwe plek komt waar zestig senioren uit Rozenburg kunnen biljarten.

Raadslid Michel van Elck noemt het in schriftelijke vragen aan het college van de havenstad 'triest en onacceptabel dat het biljarten en sociale samenzijn voor deze ouderen dreigt te verdwijnen'.

De biljarters moeten eind dit jaar hun ruimte in gebouw Het Baken uit omdat het sluit. Van Elck: ,,Het is afschuwelijk dat de ouderen er slapeloze nachten van hebben en eenzaamheid vrezen.'' Hij vindt dat het college van Rotterdam snel een geschikte ruimte (met plek voor de drie biljarttafels) moet aandragen waar de club activiteiten kan voortzetten.

Quote

Het is afschuwe­lijk dat de ouderen er slapeloze nachten van hebben en eenzaam­heid vrezen

Michel van Elck

Een clublid heeft zelf minister Hugo de Jonge van Welzijn en Sport aangeschreven om te helpen. De CDA-bewindsman zei onlangs zich in te zetten om eenzaamheid te bestrijden.

 1. Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’
  PREMIUM

  Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’

  Het is niet alleen een van de duurste woningen in de Rotterdamse regio, maar ook een van de meest markante villa’s aan de Voornse goudkust. Het Engelse landhuis aan de Kooysightlaan in Oostvoorne, dat te koop staat voor bijna 2,8 miljoen euro, is volgens makelaar René van Nierop uniek in dit gebied. Het landhuis stond al in meerdere woonmagazines vanwege de bijzondere stijl. ,,Alles is hier ter plekke met de hand gemaakt’’, vertelt hij.
 2. Corrie (87) stuurt jaarlijks ruim tweehonderd kerstkaarten: ‘Dan hoor je weer eens wat van iemand’
  VIDEO

  Corrie (87) stuurt jaarlijks ruim tweehon­derd kerstkaar­ten: ‘Dan hoor je weer eens wat van iemand’

  Hoeveel kerstkaarten ze in al die jaren heeft verstuurd, kan ze niet zeggen. Maar het moeten er volgens Corrie van Velde-Peperkamp (87) minstens 12.000 zijn geweest. Elk jaar gaan er in deze maand ruim tweehonderd kaarten de deur van de kleine eengezinswoning in Rockanje uit. Ze is er dan weken mee bezig, maar dat heeft de Rockanjese er graag voor over. ,,Dan hoor je weer eens wat van iedereen.’’