Volledig scherm
De gemeente wil alcoholgebruik onder jongeren verminderen © Thinkstock

Leeftijdcontroles op uitgaansplekken

Handhavers van de gemeente Hellevoetsluis gaan de komende jaren ook leeftijdscontroles houden op plekken waar veel jongeren uitgaan. De gemeente wil zo het alcoholgebruik onder jongeren nog verder terugdringen.

Nu controleren de buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) van Hellevoetsluis ook al bij horecagelegenheden waar veel jongeren zich ophouden, maar ze doen dat nog niet op leeftijd en alcoholgebruik. Het gemeentebestuur vindt dat dit moet veranderen.

Wel zal dan nog een oplossing moeten worden gevonden voor de diensttijden van de boa's. Die werken nu tot maximaal 21.30 uur doordeweeks en tot maximaal 16.00 uur in het weekeind. En juist buiten die tijden drinken jongeren over het algemeen meer.

Vorige week werd bekend dat het alcoholgebruik onder jongeren in Hellevoetsluis fors is afgenomen. Toch vindt de gemeente het niet genoeg. Het percentage jongeren dat regelmatig drinkt, ligt in deze stad ook hoger dan elders op Voorne-Putten.

Bewustwording

De gemeente wil de komende jaren dan ook inzetten op meer bewustwording. Dat blijft volgens het gemeentebestuur een van de belangrijkste middelen wat betreft preventie. Er komt een speciaal communicatieplan om de bewustwording en het draagvlak te vergroten.

Hierbij is vooral aandacht voor de ouders. Velen van hen hebben er namelijk geen moeite mee als hun kinderen alcohol drinken, blijkt ook uit onderzoek. Daarnaast gaat de gemeente meer doen aan alcohol- en drugspreventie op scholen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!