Wethouder Hans van der Velde had een tafel vol met medailles.
Volledig scherm
Wethouder Hans van der Velde had een tafel vol met medailles. © Gemeente Hellevoetsluis

Leraren beloond met medaille voor inzet: ‘Jullie zijn kanjers’

De leerkrachten van alle basisscholen in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne hebben een medaille gehad. De gemeenten reikten deze uit om hen te bedanken voor hun inzet en aanpassingsvermogen tijdens de coronaperiode. Ook alle medewerkers van de kinderopvang kregen een medaille.

Wethouder Hans van der Velde van de gemeente Hellevoetsluis ging langs basisscholen De Houthoeffe en De Regenboog. Ook de medewerkers van kinderopvang Waterwiebels werden in het zonnetje gezet. ,,Onze dank aan het onderwijzend personeel en de pedagogische medewerkers is groot’’, zei hij tegen hen. ,,Toen de regering medio maart besloot de scholen te sluiten moesten jullie snel overschakelen naar thuisonderwijs. En naar de noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met cruciale beroepen’’

Kanjers

De wethouder had op het schoolplein een tafel vol met medailles. Vanwege de coronacrisis kon hij ze niet echt uitreiken en moesten de leraren ze zelf omhangen. ,,Nu de scholen en kinderopvang sinds vorige week deels weer open zijn, vergt het wederom veel flexibiliteit en samenwerking. Wij willen jullie heel hartelijk danken voor jullie tomeloze inzet voor de kinderen uit Hellevoetsluis, vandaar deze symbolische medaille. Jullie zijn kanjers.”

De leraren hebben een medaille gekregen als dank voor hun inzet.
Volledig scherm
De leraren hebben een medaille gekregen als dank voor hun inzet. © Gemeente Hellevoetsluis