Volledig scherm
Schietpartij in Geervliet © MediaTV

Man (34) aangehouden voor schietpartij in Geervliet

UpdateEen 34-jarige man uit Vledder is gisteravond aangehouden voor de schietpartij aan de Aleida van Strijenlaan in Geervliet. Daarbij raakte zondagavond een 38-jarige man uit Den Haag gewond. 

Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer kon de politie nog niets kwijt, wel is bekend dat hij na het incident aanspreekbaar was. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Over de mogelijke aanleiding voor de schietpartij is tast de politie voorlopig ook in het duister.

Volgens een getuige belde de verdachte bij het slachtoffer aan en opende hij direct na het openen van de deur het vuur met een pistool. Daarbij waren een paar schoten kort achter elkaar te horen, waarna de verdachte zich kalm uit de voeten maakte. In de voordeur is nu een aantal gaten zichtbaar.

De verdachte leek volgens de getuige getroffen in zijn borst en been. ,,In Geervliet gebeurt anders nooit wat’’, maar nu staat het Zuid-Hollandse plaatsje ineens vol politiewagens.

Politie Rotterdam eo on Twitter

Bij een huis aan de #AleidavanStrijenlaan in #Geervliet werd zondagavond rond 20.15 uur een man beschoten. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar buiten levensgevaar. Het onderzoek, oa met @DePolitieheli, leidde nog niet tot een aanhouding https://t.co/BoB1WElU0x

Zoektocht 

Na het incident werd de omgeving afgezet en een politiehelikopter ingeschakeld die boven Geervliet hielp bij de zoektocht naar de verdachte. Via een burgernetmelding werd gewaarschuwd de man niet zelf te benaderen.