Volledig scherm
Alle oldtimers uit het gesloten museum van wijlen Cees de Rijke uit Oostvoorne zijn verkocht. © john de pater

Man betaalt 5 miljoen voor 300 oldtimers

Ruim 300 klassieke auto's én een straaljager uit het in 2016 gesloten oldtimermuseum van wijlen Cees de Rijke uit Oostvoorne zijn verkocht aan een ondernemer uit het Brabantse Vessem. Hij houdt ze niet zelf, maar verkoopt ze door.

Quote

Het duurste exemplaar is een Lincoln C4 uit 1936

Koper Twan Verkooyen

Twan Verkooyen handelde hiervoor in grondverzetmachines en heeft nu alle 205 oude auto's en 80 oldtimervrachtwagens van de familie De Rijke opgekocht. Geschatte waarde: zo'n 5 miljoen euro.

,,Ik weet niet superveel van auto's'', bekent Verkooyen. Maar het duurste exemplaar weet hij onmiddellijk op te sommen: ,,Dat is een Lincoln C4 uit 1936 die zo'n twee ton waard is.''

Het museum op het Oostvoornse bedrijventerrein De Pinnepot draaide na het overlijden van Cees de Rijke (92) in mei 2015 nog enige tijd door, maar begin vorig jaar trok de familie toch de stekker eruit. De Rijke, bekend van het gelijknamige, internationale transportbedrijf, verzamelde alle oldtimers zelf. Het oudste exemplaar dateert uit 1904. Ook telt de verzameling diverse antieke schaalmodellen van auto's en draaiorgels. Pronkstuk van de collectie is een oude Russische MIG-straaljager.

Het is niet uit hartstochtelijke liefde voor oldtimers dat Verkooyen diep in de buidel heeft getast. Hij ziet het vooral als handel. Hij biedt de wagens vanaf deze week ter verkoop aan via zijn bedrijf Epic Auctions. Geïnteresseerden kunnen de oldtimers tijdens kijkdagen bezichtigen.Volgens Verkooyen zijn lang niet alle auto's duur. ,,We hebben er ook van een paar duizend euro.''