Volledig scherm
© Dreamstime

Man breekt in bij ex en neemt hond mee

Inbreken bij je ex-vrouw om autosleutels te bemachtigen en vertrekken met een keeshondje onder je arm. Het is een van de ingrediënten van een moeizame echtscheiding van een stel uit Spijkenisse.

,,Ik wilde de autosleutels stelen om mijn BMW terug te krijgen. Toen kwam dat hondje naar me toe. Dat had ik trouwens destijds voor haar gekocht'', zei de 51-jarige verdachte gisteren tegen de politierechter. De man had op 20 augustus niet alleen ingebroken in de woning van zijn ex, maar hij had haar en haar dochter volgens justitie ook mishandeld. Dat laatste ontkende de man.

De man woonde na de scheiding in Limburg. Die avond besloot hij na wat drankjes om met zijn zwager de BMW op te halen. Dankzij een meegenomen ladder en een openstaand raam kwam hij makkelijk binnen. Zijn ex werd wakker, net als haar dochter. Binnen werd de dochter omver geduwd, waarna de man verdween met de autosleutels en het hondje. Hij werd buiten achtervolgd door zijn ex in haar nachthemd. Buren werden wakker en verklaarden dat de vrouw tegen de straat was geslagen en geschopt. ,,Ik heb haar alleen geduwd en toen viel ze'', zei de man tegen de rechter.

De officier van justitie en de rechter hielden rekening met de moeizaam verlopen vechtscheiding. ,,Maar u hebt grenzen overschreden'', zei de aanklager.

Ook zijn zwager en zus waren gedagvaard. De zwager omdat hij hielp bij de inbraak en de zus omdat ze de hond een nacht onderdak verleende. Uiteindelijk werd het dier ingeleverd bij de politie en daarna herenigd met zijn bazin.

De man kreeg 80 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. Zijn zwager moet 40 uur onbetaald werk doen. Zijn zus werd schuldig bevonden aan heling van gestolen spullen, het hondje, maar de rechter vond haar aandeel in de soap zo klein dat er geen straf volgde.