Volledig scherm
Ada Grootenboer heeft aangifte gedaan tegen de man die haar en de raad bedreigde © Marcel Otterspeer

Man dreigt burgemeester dat hij met bom naar raadszaal komt

Een 26-jarige Sommelsdijker heeft burgemeester Ada Grootenboer gedreigd met een bom de raadszaal van de gemeente Goeree-Overflakkee in te lopen. Hij was waarschijnlijk boos omdat de gemeenteraad geen coffeeshop wil toestaan. De man staat voor zijn dreigement woensdag voor de rechter.

De man, Florian van der W., heeft epilepsie en gebruikt medicinale wiet die hij zelf kweekt om zijn klachten te verlichten. Tweemaal heeft de politie een kwekerij bij hem in beslag genomen. In een bericht op Facebook, gericht aan de burgemeester, schreef de man in maart ‘alsof ze willen dat iemand met een bom hun raadszaal inloopt’. Hij refereert in zijn schrijven ook aan het feit dat de burgemeester borstkanker had en dankzij genezing aan de dood is ontsnapt: ‘Maar wat ik dan niet begrijp: hoe kun je dan nog zo koud zijn tegenover je medemens?’

Verdiend

De burgemeester en de gemeenteraad nemen het bericht, waarin de man ook spreekt van ‘beste burgervreter’ en ‘kijk je wel uit, anders wordt het nog persoonlijk’, hoog op en hebben aangifte gedaan. ,,De rechter moet nu maar bepalen wat hij hiervan vindt’’, zei Grootenboer vandaag in een reactie. Het Openbaar Ministerie heeft Van der W. gedaagd voor de bedreiging en voor de opgerolde wietkwekerijen en wil dat hij 45.000 euro betaalt voor de winst die hij op de verkoop van de wiet gemaakt heeft.

Van der W. is warm pleitbezorger van een coffeeshop in zijn gemeente. Hij heeft bovendien een jongerenpartij opgericht, waarmee hij van plan is mee te doen aan de volgende raadsverkiezingen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.