Volledig scherm
© ANP XTRA

'Man lokt meisjes naar boomhut'

De politie heeft tevergeefs gezocht naar een man die drie meisjes van 7, 8 en 10 jaar zaterdagmiddag naar een boomhut in Spijkenisse zou hebben gelokt. Daar zou hij foto's van hen hebben gemaakt. Ouders meldden dat aan de politie.

De moeder van een van de meisjes heeft de handelwijze van de man via Facebook naar buiten gebracht. De meisjes hadden het volgens haar over 'een lieve man' die 'een mooie boomhut wist en hen ernaartoe wilde brengen'. De hut bevindt zich in het groen bij de metrobaan tussen de Dreven en Voordes.

Hoewel de meisjes volgens de moeder weten dat ze niet met vreemden mee mogen gaan, deden ze dat in hun onschuld wel. De man heeft volgens de kinderen een tijd met hen in de hut doorgebracht en foto's gemaakt, totdat een van hen naar huis wilde. 'Gelukkig liet hij hen gaan', schrijft de moeder.

Nadat de meisjes thuis vertelden dat er was gebeurd, hebben de moeder en haar man een gesprek met hen gehad. ,,Ze waren toch wel onder de indruk dat het ook anders afgelopen had kunnen zijn'', vertelt de vrouw hierover.

Gezocht

Het gaat om een lange witte man met zeer lichtblond, kort haar, die een zwarte broek en schoenen en gele trui met capuchon met daarop de tekst 'like' droeg. De politie zegt in de omgeving te hebben gezocht naar de man, maar niemand met dat signalement te hebben aangetroffen. Een woordvoerster benadrukt dat er geen strafbare handelingen zijn gemeld. Om die reden konden de bewoners geen aangifte doen.

De politie wilde liever dat de zaak geen ruchtbaarheid kreeg, meldt de moeder, maar zij is toch met de zaak naar buiten gekomen om andere ouders van kinderen die buiten spelen te waarschuwen. Het bericht op Facebook is ruim 1700 keer gedeeld.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.