Volledig scherm
De politie heeft de bestuurder aangehouden en verdenkt hem van poging tot doodslag dan wel moord. © Wilko van Dam.

Man rijdt in op voormalige schoonfamilie: ‘Ik had wel dood kunnen zijn’

De 70-jarige man die gistermiddag in Nieuwe-Tonge inreed op drie voetgangers, blijkt te zijn ingereden op mensen uit zijn voormalige schoonfamilie. Dat zegt een 28-jarige man, één van de slachtoffers. ,,Ik had wel dood kunnen zijn’’, beseft hij. De politie heeft de bestuurder aangehouden en verdenkt hem van poging tot doodslag dan wel moord.

De aangereden man zegt dat zijn ex-stiefvader met zijn auto hard tegen zijn geparkeerde wagen in de Hertog Jan van Beierenlaan aanreed. De 28-jarige man was net uitgestapt maar kreeg zijn eigen voertuig hard tegen zich aan en liep een gekneusde hand en been op. Ook zijn dochtertje (5) en haar moeder (30) werden geraakt. De drie werden nagekeken in de ambulance maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Na een bezoek aan de dokter bleek vandaag dat het 5-jarige meisje een lichte hersenschudding heeft overgehouden aan de aanrijding.

Volgens de ex-stiefzoon stalkte de man zijn moeder al wekenlang. Die had haar vriend het huis uitgezet na een gewelddadige ruzie, vertelt hij. ,,Omdat hij m’n moeder bleef lastigvallen, was ik meer bij haar. Hij is een tijdje opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis maar net weer ontslagen’’, vertelt de man. De politie kan daar uit privacyoogpunt niets over meedelen.

Rondjes

Een woordvoerster zegt wel dat de 70-jarige man blijft vastzitten en dat de verdenking hetzelfde is gebleven. De politie meldde direct dat er een conflict was in de relationele sfeer. ,,Hij reed gistermiddag de hele tijd rondjes rond het huis van m’n moeder. Ik kwam uit mijn werk en wilde met m’n dochter naar zwemles gaan’’, vertelt de 28-jarige man. ,,Opeens zag hij mij daar parkeren en reed hij in volle vaart tegen mijn auto aan. Dit had heel anders kunnen aflopen. Ik had wel dood kunnen zijn.’’

De man vindt het erg dat zijn dochtertje dit moest meemaken en ook gewond raakte. ,,Gelukkig is het nu herfstvakantie en kan ze bij mij bijkomen, zonder dat ze iets van school mist.’’