Volledig scherm
De 21-jarige overbuurjongen heeft voor anderhalve ton gestolen bij een Hellevoets echtpaar. © Dreamstime

Man steelt kostbare juwelen uit huis buren

Een Hellevoets echtpaar is voor anderhalve ton aan sieraden, horloges en andere spullen kwijt na een inbraak door de buurman. Gisteren werd de 21-jarige man hiervoor veroordeeld tot tien maanden cel.

Dat uitgerekend de zoon van hun overbuurvrouw hun huis op 8 april leegroofde, doet het stel pijn.

,,Als we op vakantie gaan, zetten we het alarm aan, maar voor een weekendje weg niet. En dat is een dure les'', zei de gedupeerde bewoner na afloop. Zijn vrouw vertelde dat de inbraak haar nog dagelijks achtervolgt. ,,Ik durf als ik wakker word amper naar beneden. Ik voel me niet meer veilig in m'n eigen huis.''

De buurman ontkende in de rechtszaak de inbraak te hebben gepleegd. Maar op een op de grond gegooid sieradendoosje in het huis zat zijn vingerafdruk. Dat was voor de rechter genoeg reden om hem schuldig te verklaren en te veroordelen. Dat gold ook voor het voorhanden hebben van twee revolvers. Daarmee werden hij en een vriend in juli betrapt in een auto. Voor beide zaken kreeg de Hellevoeter tien maanden cel (waarvan vier voorwaardelijk) opgelegd. Daar kwam gisteren 100 uur werkstraf bij, omdat hij kort daarvoor voor een bedrijfsinbraak was veroordeeld en nu alweer de fout inging.

Wazig

Waar de buit is gebleven, is niet bekend. De advocaat van de man zette twijfels bij de wazige vingerafdruk. Hij vroeg om vrijspraak omdat het bewijs niet overtuigend genoeg was. De rechter weigerde daarin mee te gaan.

De Hellevoeter moet van de rechter het echtpaar 20.000 euro schadevergoeding betalen. De resterende 1,3 ton moet het stel via een civiele procedure proberen van hem terug te krijgen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!