Volledig scherm
© Shutterstock

Man verstopt zich nacht lang in woning ex en steekt haar 's ochtends neer in douche

Als in een horrorfilm zou Bryan G. (47) afgelopen mei stiekem het huis van zijn ex in Spijkenisse zijn binnengelopen, zich verscholen hebben om vervolgens in de badkamer dertien keer op haar in te steken.

Het OM eiste vandaag acht jaar wegens poging tot moord. Vooral de verwondingen aan hals, borst en nek hadden net zo goed dodelijk kunnen zijn geweest, stelt zij. Het OM eist ook een contact- en straatverbod.

Bryan G. zegt dat zijn ex maandagmiddag 28 mei aan hem had gevraagd om ‘s avonds langs te komen. Volgens haar is dit een leugen en was Bryan in de avonduren stiekem haar huis aan de Krekelveen binnengeslopen. Vervolgens zou hij zich in een soort kruipruimte onder het schuine dak van het huis hebben verscholen.

Roofdier

Daar zou hij als een roofdier de hele nacht hebben gewacht tot de laatste van haar drie kinderen de volgende ochtend naar school was vertrokken. Vervolgens kwam hij uit zijn schuilplek tevoorschijn en ging hij de badkamer in.

Daar sloeg hij meerdere tanden uit haar mond, schopte hij haar en stak met een mes op haar in. G. had volgens het slachtoffer ‘een duivelse blik in zijn ogen’. Als haar hond er niet tussen was gesprongen, zou ze nu niet meer leven, denkt ze.

Nadat de vrouw uit haar badkamerraam begon te schreeuwen, pikte G. haar auto en ging hij er met ‘piepende banden’ vandoor. Buren die het schreeuwen hoorden, sloegen alarm en niet veel later ging het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis.

Ze heeft door de aanval ook blijvende schade aan haar handen, waardoor ze haar werk als kapster niet meer goed zou kunnen doen. Zij eist dertigduizend euro smartengeld van de verdachte. Ze las in tranen een verklaring voor aan de rechters.

Het slachtoffer zei dat de tumultueuze relatie tussen haar en G. al een jaar over was, toen het steken plaatsvond. Volgens de verdachte hadden ze echter gewoon nog wél een relatie, maar zou zij die relatie voor de buitenwereld verborgen hebben willen houden. Dáárom had hij zich moeten verstoppen in de ruimte onder het dak. Ze hadden volgens G. zelfs nog ‘leuke dingen’ gedaan voor hij samen met haar onder de douche ging.

Vreemdgaan

Toch bekende hij dat hij haar had mishandeld en gestoken, omdat ze ‘vreemdging’ volgens hem. Het keukenmes dat hij had gebruikt, lag toevallig op de wastafel in de badkamer, zegt hij. Een dag later plaatste hij een bericht op Facebook waarin hij een bepaalde getrouwde man beschuldigde van vreemdgaan met G. zijn ex

G. kreeg in 1995 al eens een gevangenisstraf voor het plegen van een overval. De laatste tijd was verdachte ook depressief: begin mei 2018 zou hij hebben geprobeerd zijn leven te beëindigen. Zijn advocaat zegt dat het het niet om een moordpoging ging, maar hooguit om poging doodslag. Hij wil een lagere straf.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.