Volledig scherm
Er stonden veel hulpverleners klaar voor het geval de stroom eraf moest of de mannen zouden vallen. © Teun Kweekel

Mannen die in hoogspanningsmast klommen weer vrij

De twee Hoogvlieters van 24 en 25 jaar die afgelopen nacht in een hoogspanningsmast bij de Hekelingseweg in Hekelingen klommen, zijn vanmiddag vrijgelaten. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. 

De politie rukte gisteravond uit voor het tweetal, dat met een GoPro-camera op zak in de mast klom. Agenten kregen moeizaam contact met de twee mannen in de mast, die in de buurt van het pontje naar Nieuw-Beijerland staat. Op oproepen om naar beneden te komen, reageerden ze niet. Omdat mogelijk de stroom van de mast af moest om veilig naar het tweetal toe te kunnen klimmen, werden meer hulpdiensten gealarmeerd. Ook gespecialiseerde politieteams werden opgeroepen.

Mocht het uitschakelen van de elektriciteit nodig zijn geweest, had de Botlek ook getroffen kunnen worden door stroomuitval. Uiteindelijk kwam het niet zover, toen de twee rond half twee ‘s nachts zelf naar beneden klommen. Daar werden zij opgevangen en vervolgens aangehouden door de politie. Wat hun motief was, is nog onduidelijk. De politie wilde weten wat het duo met de GoPro-camera van plan was, maar heeft daar geen antwoord op gekregen. Dit soort cameraatjes wordt vaak gebruikt bij extreme sporten of bizarre uitdagingen. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.