De markt
Volledig scherm
De markt © john de pater

Markt in Sommelsdijk verhuist tijdelijk naar Middelharnis

De woensdagmarkt in Sommelsdijk verhuist de komende maanden tijdelijk naar Middelharnis. De markt met food- en non-foodkramen wordt verplaatst, omdat de Voorstraat te krap is om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. In Middelharnis is wel genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden.

De afgelopen tijd werd gezocht naar een alternatieve locatie voor de woensdagmarkt. Volgende week wordt de markt voor het eerst op het terrein bij de parkeerplaats van de Nieuwstraat gehouden. Daar is voldoende ruimte om de kramen uit elkaar te plaatsen. Ook kunnen er veilige looppaden worden gecreëerd en kunnen bezoekers op speciale plekken wachten als het te druk is.

Jammer

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee is blij met de oplossing. ,,De Voorstraat is qua buitenruimte te beperkt om de kramen op voldoende afstand te zetten. Inwoners en ondernemers in Sommelsdijk zullen het tijdelijke vertrek van de markt zeker jammer vinden, maar het kan nu niet anders’’, zegt ze. ,,Het is fijn dat de stichting BIZ Middelharnis Centrum de markt wil ontvangen in haar centrum.’’

De markt wordt tot 31 december naar Middelharnis verplaatst. Maandelijks wordt de situatie geëvalueerd.