Volledig scherm
Foto ter illustratie. © John de Pater

Metrostation Spijkenisse Centrum half uur dicht door nepvuurwapen

UPDATEMetrostation Spijkenisse Centrum is op last van de politie een half uur dicht geweest nadat een groep jongens met een wapen de metro instapte. In de buurt van station Hoogvliet werden een 16- en 17-jarige jongen aangehouden. Eén van de twee bleek een nepvuurwapen bij zich te hebben.

Een oud-collega van de politie zag rond 17.10 uur in de buurt van metrostation Spijkenisse Centrum vier jongens lopen, waarvan er één een wapen leek te hebben. De jongens stapten de metro in richting Hoogvliet en de man waarschuwde zijn oud-collega's van de politie. 

Bij station Hoogvliet stapten de jongens uit en daar liepen ze agenten tegen het lijf. Eén van de jongens had inderdaad een wapen bij zich, dat na onderzoek van de politie nep bleek te zijn.  Twee van de vier jongens moesten mee naar het bureau.

Zuiderpark

Ook in het Zuiderpark liepen vanavond jongens met een nepwapen rond. Een vrouw belde de politie nadat zij in het park in Rotterdam-Zuid drie jongens met een vuurwapen had gezien. De politie ging eropaf en ook hier bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De drie jongens (13, 15 en 16 jaar) zijn aangehouden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!