Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Ekdom interviewt luisteraar Michelle die haar stad Brielle opgaf voor de stemweek. © AD

Michelle haalt Stembus Top 2000 naar Brielle: ‘Dit is mijn dag’

,,Vroeg hè?’’ Dj Gerard Ekdom opende vanochtend om 06.00 uur lachend en met een pakje brie in zijn hand de Top 2000 Stembus in Brielle. En al snel stonden er zo’n honderd vroege vogels bij de bus van NPO Radio 2, die hun favoriete nummers kwamen opgeven.

Voor Michelle van de Griend was het een droom die uitkwam. ,,Ik heb al diverse keren geprobeerd de bus hiernaar toe te krijgen. En nu is het gelukt. Dit is mijn dag’’, straalde ze. De 25-jarige Brielse had vrienden gemobiliseerd om haar te steunen in haar pogingen de bus met dj’s in haar stad te krijgen en dat hadden de dj’s gehonoreerd. ,,Ik ben gek op de Top 2000’’, vertelt Michelle. ,,Daar ben ik mee opgevoed. Ik ga ook altijd op Tweede Kerstdag naar het Top 2000-café in Hilversum. Daar ontmoet ik dan ook de dj’s.’’ 

Gerard Ekdom kwam speciaal Michelle een handje geven en ging met haar op de foto. ,,Maar ik vind Frank van ’t Hof en Paul Rabbering ook heel leuk hoor’’, haast de Brielse zich te zeggen. Ze was er gisteravond ook al om de Stembus de stad in te begeleiden. ,,Dit is een droom. Wat een dag’’, glundert ze.