Volledig scherm
Aanleiding voor deze aanpak is het steekincident bij metrostation Heemraadlaan. © MediaTV

Middelbare scholen zetten zich in voor aanpak tegen jongerengeweld

De middelbare scholen in Spijkenisse helpen bij de aanpak van jongerengeweld in Nissewaard. Ze ondertekenen deze week met de gemeente en politie een samenwerkingsovereenkomst. Die bestaat er onder meer uit dat ze intensief contact met elkaar hebben over jongeren die dreigen te ontsporen.

Aanleiding hiervoor is het steekincident van vorige maand bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse. Daar stak een 13-jarige jongen met een mes een 14-jarige in de buik. Omdat er de laatste maanden meer geweldsincidenten in en rond Spijkenisse waren waarbij jongeren waren betrokken, besloot burgemeester Foort van Oosten in gesprek te gaan met de scholen en de politie. Hij wilde met hen bespreken hoe het toenemende geweld het hoofd kan worden geboden.

Van Oosten noemt het 'belangrijk dat we gaan samenwerken om jongeren er bewust van te maken dat het dragen van wapens en het gebruik van geweld niet normaal zijn'. ,,Daarbij hebben niet alleen wij een verantwoordelijkheid, maar ook de ouders en jongeren.''