Volledig scherm
De man uit Brielle was de meerdere van de andere verdachten en zou opdrachten hebben gegeven tijdens de aanranding. © ANP XTRA

Militair uit Brielle vervolgd vanwege aanranding van ondergeschikte collega

Het Openbaar Ministerie vervolgt een 34-jarige militair uit Brielle wegens het aanranden van een collega in Den Helder. Ook twee andere militairen worden om dezelfde reden vervolgd.

De aanranding zou zijn gebeurd op 17 mei 2018, in een portakabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine. De andere twee verdachten zijn een 27-jarige Dordtenaar en een 28-jarige man uit Culemborg.

Het slachtoffer zou tegen een tafel en tegen de grond zijn gedrukt waarna de man uit Dordrecht zijn penis tegen de heup tikte en seksbewegingen maakte. De rest hield hem in bedwang. Ook kreeg het slachtoffer ontblote billen vlak voor zijn gezicht gehouden, aldus de aanklager.

Hamer

De oudste van de drie, die hun meerdere was, probeerde volgens de aanklacht het slachtoffer te dwingen om een hamer te pijpen of de man uit Dordrecht oraal te bevredigen. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste uit Dordrecht.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stelde het proces maandag uit, omdat een van de advocaten ziek was. De zaak wordt zo snel mogelijk alsnog behandeld.