Volledig scherm
Deze week waren kort na elkaar de 95ste en 96ste storing aan de Botlekbrug. © Jan de Groen

Minister uitgenodigd voor viering 100ste storing Botlekbrug

De politieke partij Nissewaard Lokaal heeft verkeersminister Melanie Schultz-van Haegen (VVD) uitgenodigd om te komen proosten op de 100ste storing van de nieuwe Botlekbrug.

Volledig scherm
Verkeersminister Melanie Schultz-van Haegen (VVD) © anp

In een open brief aan de bewindsvrouw schrijft raadslid Chris Hottentot dat er getoast zal worden met champagne. De datum van de 100ste storing is nog niet bekend, schrijft hij, maar zal naar zijn verwachting niet meer lang op zich laten wachten.

Deze week waren kort na elkaar de 95ste en 96ste storing. ,,Wij gaan ervan uit dat de jubileumstoring nog plaatsvindt voordat een nieuw kabinet is gevormd’’, meldt Hottentot aan Schultz. In een bijzin laat hij weten dat hij de gelegenheid wil aangrijpen om te praten over een goede, blijvende verbetering van de bereikbaarheid van Voorne-Putten. Nissewaard Lokaal heeft veel kritiek op de onbetrouwbaarheid van de Botlekbrug.

Deze werd in juli 2015 in gebruik genomen en had vanaf dag één veel storingen die vaak tot lange files en vertraging leiden. Rijkswaterstaat zei recent het gevoel te hebben dat de brug over de Oude Maas nu functioneert zoals hij zou moeten en dat het tijd is er trots op te zijn. Een enkele storing hoort daarbij, aldus een zegsman.