Volledig scherm
Burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard. © AD

Mirjam Salet stopt als burgemeester van Nissewaard

Mirjam Salet stopt halverwege het jaar als burgemeester van de gemeente Nissewaard. Zij heeft dit vanavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 

De 65-jarige Salet, die in 2007 burgemeester werd van de gemeente Spijkenisse na het einde van haar termijn in het Groningse Hoogezand-Sappemeer. Ze gaf toe 'met pijn in het hart' afscheid te nemen na ruim 25 jaar burgemeesterschap. 

De reden voor haar vertrek heeft Salet niet verteld op de bijeenkomst. Ze heeft echter eerder op de dag gesproken met de fractievoorzitters van de partijen in de gemeente, waarin ze stelde dat haar fysieke gesteldheid het niet meer toelaat om haar functie uit te voeren. Ze heeft last van een langdurige blessure aan haar hand en brak vorige week haar schouder toen ze van de trap af viel in het gemeentehuis. 

Bijna alle partijen in Nissewaard betreuren het vertrek van Salet als burgemeester. De gemeente moet nu op korte termijn op zoek naar een opvolger. Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart buigt de nieuwe gemeenteraad zich over de kwestie. Na Salet's vertrek in juni wordt er door de provincie een waarnemer aangesteld. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!