Volledig scherm
Samantha van den Berg in haar geruïneerde huis op de kamer van de dochter waar huis is gehouden, gesloopt en vuurwerk is afgestoken. Ze is er kapot van. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Moeder Samantha ontroerd door vele steun van lezers

Het regent donaties voor de alleenstaande moeder Samantha van der Burg (32) uit Rozenburg wier huis vorige week zaterdagavond werd geruïneerd. De teller stond binnen 24 uur nadat het verhaal gisteren in het AD verscheen al boven de 5000 euro.

Van der Burg maakte een week geleden een nachtmerrie door. Wildvreemde jongeren kwamen toen na een facebookbericht op het Sweet Sixteen-feestje van haar dochter Jamy (15) af, staken vuurwerk af en vernielden onder meer de tv, droger, koelkast, een bed en de vloer. Ook werd veel gestolen. De moeder was zelf niet thuis, maar zat toen ze daar wel was met de brokken. Ze is, net gescheiden, niet verzekerd en had een schade die voorzichtig op 4000 tot 5000 euro werd geschat.

Volledig scherm
Onder meer de tv werd vernield en er werden gaten in het matras gestoken © privéfoto

Ze begon een crowdfundingsactie. Gisteravond was er al ruim 4000 euro binnen en afgelopen nacht tikte de teller zelfs de 5000 euro aan. Inmiddels is het bedrag dankzij de meelevendheid van lezers al opgelopen tot boven de 5500 euro.

Lieve woorden

,,Die gulheid maar ook de lieve woorden van mensen ontroeren me’', reageert de net gescheiden, onverzekerde moeder. Ze krijgt ook steun aangeboden in de vorm van tv’s die mensen over hebben. Haar verhuurder heeft al laten weten te kijken wat deze kan doen en een bouwmarkt heeft haar al verf aangeboden. ,,Het is echt ongelooflijk’’, zegt Samantha die blij is. Ze is vooral blij dat haar kinderen van 15, 13 en 1 nu niet hoeven te lijden onder de vreselijke eerste zaterdag van het jaar.

In verband met de vernielingen is een 17-jarige Spijkenisser opgepakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in.