Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Moederree aangereden op de N57

Opnieuw is op de provinciale weg N57 een moederree doodgereden. Het gaat om een ongeveer 20 kilo zwaar dier van circa 5 jaar oud dat werd geraakt op het viaduct over de N57 bij Nieuwenhoorn.

Het is het zoveelste dode hert op en rond de N57. Vorige maand sneuvelden in 2,5 week tijd vijf reeën, waaronder een moeder-ree die naar alle waarschijnlijkheid twee zogende jongen achterliet.

Dat lijkt ook nu weer het geval. ,,Het gaat om een nog jonge moeder'', denkt faunabeheerder Jacqueline van Hoey Smith, die voor hogere afrasteringen voor wilde dieren langs de N57 én een ecoduct pleit. ,,Je kunt ervan uitgaan dat ook zij kalveren heeft liggen; nog zogend of net niet meer zogend: dat maakt niet uit. Op deze leeftijd gaan de jonge dieren dan dood van de honger of de kou.”

Het is hoog tijd voor maatregelen, zegt zij. ,,Er moet een ecoduct komen. En de afrastering moet niet in december, maar nú worden geplaatst. Rijkswaterstaat heeft de toezegging gedaan dat begin december de afrastering langs de N57 tussen Rockanje en Hellevoetsluis wordt aangepast.

Quote

Het is toch niet de bedoeling zijn dat we steeds dode dieren van het asfalt schrapen?

Faunabeheerder Jacqueline van Hoey Smit

Rasters 

Er worden dan nabij de rotonde nieuwe rasters met 'uitsprongmogelijkheden' geplaatst. Ook komt op de provinciale weg een stuk raster om de rotonde af te schermen. Een hogere afrastering, waarvoor Van Hoey Smith pleit, komt er niet. Zij twijfelt aan de aanpak: ,,Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we steeds dode dieren van het asfalt schrapen?‘’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!