Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Kees de Wit (links) met naast de pop toenmalig burgemeester Aarse. Op de rug gezien eigenaresse Riet Fabert. De foto is gemaakt tijdens de opening van de nieuwe vestiging aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. © Hans de Wit

Na zestig jaar nog springlevend: derde generatie runt modewinkel Fabert-De Wit

Onvoltooid verledenConcurrentie van internet, een webshop en een plek in een juweel van een winkelcentrum. Nooit hadden Riet Fabert en Kees de Wit kunnen bevroeden in welke tijdsgeest hun winkel 60 jaar na de opening nog altijd springlevend zou zijn.

Quote

Dan hoef ik nooit meer naar school, speelde gelijk door mijn gedachten

Want dat is de modewinkel die zij in december 1958 openden aan de Waterpoortstraat in Hellevoetsluis nog altijd. Sterker nog: de winkel is weer aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Deel 3, zou je kunnen zeggen. Want de derde generatie heeft z'n intrede gedaan. Kleinzoon Bart de Wit heeft de zaak van zijn ouders Hans en Hanneke de Wit overgenomen en heeft vorige week een flinke verbouwing afgesloten. Hij zit nu in het pand waar altijd de damesmodezaak in de Struytse Hoeck gevestigd was. Maar dan met alleen herenkleding. Het damesdeel is van de hand gedaan. ,,Bart begint aan vast en zeker de volgende 30 jaar'', zegt zijn vader. ,,Mijn ouders hebben de eerste 30 jaar gedaan, wij de tweede 30 jaar. Op naar de 90 dus'', betoogt de middelste De Wit die zelf op zijn 17de al in de zaak kwam.