Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rick Keus

Nachtmetro rijdt toch naar Spijkenisse

De nachtmetro die vanaf eind december in de weekends op proef in de Rotterdamse regio gaat rijden, krijgt toch Spijkenisse als eindpunt. Wethouder Henk de Graad (VVD) heeft de politieke partijen vanavond vertrouwelijk ingelicht.

De gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse toe behoort, wilde de nachtmetro al eerder, op station Zalmplaat in Hoogvliet, laten keren. Dat moest voorkomen dat Spijkenissers 's nachts in hun slaap worden gestoord.

Overlast

Maar volgens De Graad drong Rotterdam flink aan de nachtmetro toch pas in Spijkenisse te laten keren. Besloten is dat hij vanaf Rotterdam CS doorrijdt naar station Spijkenisse-Centrum, de eerste halte in deze plaats. Langs het traject tussen de metrotunnel en deze halte wonen niet zo heel veel mensen. Daarna, rijdt de metro tussen 01.00 en 02.00 uur, het eindtijdstip, stapvoets en met gedoofde lichten naar het eindpunt.

Bewoners rond station Heemraadlaan in Spijkenisse zijn tegen de komst van de nachtmetro vanwege de gevreesde geluidsoverlast. Vooral jongeren die graag uitgaan in Rotterdam hoopten dat de politiek in Nissewaard de nachtmetro toch zou toestaan. ,,In onze gemeente zijn er zeker mensen die dit toejuichen'', zegt de wethouder.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan!