Volledig scherm
De rode foodtruck van Hotel Mama staat op veel foodtruckfestivals van Toost en strijkt nu drie dagen neer in Brielle, ditmaal niet met smoothies maar met wafellolly's. © Camile Schelstraete

Nederlands kampioen tussen foodtrucks in Brielle

Hij zal zeker opvallen, de rode caravan van Lekker Hotel Mama die vandaag, morgen en overmorgen staat op het Bleijkers Bolwerk in Brielle.

Met deze wagen heeft het Toost Foodtruckfestival een Nederlands kampioen over de vloer. Met de wafellolly's die worden verkocht, gooide Thiery Thielemans uit Uden hoge ogen op het NK Wafelbakken. ,,We hebben twee keer meegedaan. Het eerste jaar wonnen we de prijs voor de meest originele inzending, het jaar erop was onze lolly de lekkerste van Nederland.''

Pijlstaartinktvis

Ditmaal komt Thielemans ook met een tweede truck, de Octobus, van waaruit culinaire gerechten met onder meer verse pijlstaartinktvis wordt verkocht.

Het festival beleeft na het succes van vorig jaar zijn tweede editie. Vanmiddag wordt om drie uur afgetrapt en gaat het tot 23.00 uur door, morgen is het van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Naast caravans en busjes waaruit de meest uiteenlopende etenswaren en drankjes worden verkocht zijn er ook live-optredens en kinderactiviteiten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!