Volledig scherm
De strandtent blijft voorlopig dicht. © John de Pater

Niemand weet wat er met strandtent View in Rockanje gaat gebeuren

Het strandseizoen is vorige week al gestart, maar een van de twee strandtenten op de Tweede Slag in Rockanje is nog steeds dicht. De exploitant van beachclub View, die daar jarenlang zat, is er begin dit jaar mee gestopt. Er gaan nu geruchten dat er een Aziatische horecagelegenheid komt, maar de gemeente weet nog van niks.

Tot verbazing van veel badgasten en klanten van View bleven de deuren van de strandtent dit jaar gesloten. Op dit moment kunnen bezoekers van de Tweede Slag alleen nog terecht bij Salsa Beach Club, de andere horecagelegenheid op dit strand. Strandtenthouder Tom Melsen, die er al 30 jaar zit, weet nog niet wat er precies komt in het pand naast hem.

De ondernemer zag de laatste dagen wel dat er mensen binnen aan het werk zijn. ,,Ze zijn aan het timmeren. We zijn heel benieuwd wat er komt. Ik heb gehoord dat er een Chinees restaurant komt, een soort all you can eat. Het zou wel een mooie toevoeging zijn. Het is in ieder geval beter dan niks.’’

De gemeente, die eigenaar is van de grond onder het pand, weet echter van niets. ,,Er loopt op dit moment geen nieuwe aanvraag voor het pand van View. Dus op dit moment is er bij de gemeente niks bekend over een eventuele nieuwe huurder’’, laat een gemeentewoordvoerder weten.

De grond is weliswaar van de gemeente, maar het pand is in eigendom van de onderneming Merula Beleggingen en Participaties. Wat die met het gebouw van plan is, is onbekend. De eigenaren wilden de afgelopen dagen, ondanks herhaaldelijke verzoeken van deze krant, niet reageren.

Waarom de vorige exploitant van View ermee gestopt is, is ook niet echt duidelijk. Strandtenthouders draaiden de laatste twee jaar juist heel goed vanwege het mooie weer. Op social media laat hij, op vragen van klanten, alleen weten dat hij het na tien jaar genoeg vond.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.