Volledig scherm
In Spijkenisse is ophef ontstaan over grafstenen die in een puincontainer op begraafplaats De Ommering zijn gegooid. © AD

Niet eerste keer dat leesbare grafstenen in container liggen

De commotie over de grafstenen die dagenlang met de namen van de overleden nog goed zichtbaar in een puincontainer op begraafplaats De Ommering in Spijkenisse lagen, staat niet op zichzelf. Inmiddels is er een melding met foto binnengekomen dat eerder grafstenen met de namen van de doden erop opvallend in het zicht lagen. Slechts een enkele steen was gebroken, zoals hoort bij het in het zicht leggen.

,,Ik vind het schokkend zoals de graven geruimd worden in Nissewaard’’, zegt Marja van der Pluym. ,,Ik kwam anderhalve week geleden grafstenen op een hoop tegen die niet in een afgesloten container lagen maar gewoon langs een pad op de begraafplaats.’’ Van der Pluym vindt dat van ‘geen enkel respect voor de overleden en nabestaanden’ getuigen.

Quote

Ik vind het schokkend zoals de graven geruimd worden in Nissewaard

Marja van der Pluym

Het bedrijf Victor en Wijtman Begraafplaatswerken zei na de commotie over de grafstenen in de open container wel degelijk ‘secuur, met zorg en met respect’ te werk te gaan. De stenen worden aangeboden bij een erkend verwerkingsbedrijf waar ze worden vernietigd. Bij het ruimen van de graven wordt alles netjes gescheiden, aldus woordvoerder Victor Moledo .

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.