Volledig scherm
© rv Joep van Aert

Nieuw in Hellevoet: theater voor kleuters

Kleuters uit Hellevoetsluis met toneeltalent kunnen vanaf volgende week ook in eigen stad terecht. Door het nieuwe initiatief van Jeugdtheater Hofplein Voorne maken jonge theaterfans op een speelse manier kennis met toneel.

Monsters, prinsessen en piraten: ze komen allemaal voor tijdens de nieuwe theaterlessen. ,,We zijn begonnen met het kleutertheater in Rotterdam en merkten dat er in andere steden veel behoefte was aan de lessen", zegt Audrey Janssen, hoofd marketing van het Jeugdtheater.

De kleuters kunnen vanaf woensdag elke week terecht bij Theater Twee Hondjes. Kinderen van 4 jaar maken tijdens de lessen kennis met toneel en ontdekken dans, spel en zang. ,,Door middel van thema's leren de kinderen hoe ze samen spelen, uiting geven aan emoties en ze ontwikkelen hun motoriek."

Tijdens de lessen is het niet toegestaan dat ouders blijven kijken. De kleuters doen zelfstandig mee aan de lessen. In de laatste week van de cursus is er een kijkdag waarbij de kinderen aan familieleden laten zien wat ze gedaan hebben.

Het Kindpakket van de gemeente Hellevoetsluis kan uitkomst bieden voor gezinnen die te weinig geld hebben om aan theater te doen. Ouders met een laag inkomen kunnen dankzij het Kindpakket de culturele en sportactiviteiten van hun kind betalen. Ook de gemeente Brielle heeft mogelijkheden om kleuters te ondersteunen.

Woensdag kunnen alle kinderen meedoen aan een gratis proefles kleutertheater, die plaatsvindt in Theater Twee Hondjes, van 14.00 tot 14.45 uur. De cursus begint officieel op woensdag 2 oktober aan de Opzoomerlaan 106 en eindigt in december.