Volledig scherm
Aart Staartjes (l) en Victor Reinier spelen in De Stoep (foto rechts) de thrillerkopedie 'Een goed mens'. © Piek

Nieuw programma De Stoep: allemaal bekend van theater en tv

Voor optredens van bekende artiesten als Claudia de Breij, Jan Smit en Tania Kross hoeven fans niet meer verder dan het Theaterplein in Spijkenisse. Theater de Stoep presenteerde gisteren het programma voor het seizoen 2018/2019.

Op de voorkant van de nieuwe brochure prijkt een uitnodigende Huub Stapel op de trappen van het theater. De bekende acteur staat met twee verschillende voorstellingen in de Stoep. ,,Er zijn komend seizoen wel 242 redenen om te komen'', zegt theaterdirecteur Rob van Wijk vol enthousiasme over het program- ma.

Quote

Bekende producties en namen zijn gewoon om de hoek te zien

Rob van Wijk

De 650 stoelen in de grote zaal en 200 zitplaatsen in de kleine zaal staan volgend theaterseizoen vanaf 8 september klaar voor het publiek. Onder het grote aanbod heeft Van Wijk bekende producties als de musicals The Color Purple en Evita binnen weten te halen. 

Ook coryfeeën als Tineke Schouten, Herman van Veen en Paul de Leeuw ontbreken niet. En wat te denken van populaire bands als Racoon, Di-rect en Van Dik Hout en zangers René Froger en Miss Montreal. ,,Bekende producties en namen zijn gewoon om de hoek'', concludeert Van Wijk.

Hij probeert zo veel mogelijk aan de wensen van zijn bezoekers, vanaf de leeftijd van 1 jaar, tegemoet te komen. Het programma voor het komend seizoen is zo breed mogelijk samengesteld. ,,Bijna alle disciplines die je maar in het theater ziet.''

Quote

We willen het muziekpodi­um van deze regio worden.

Rob van Wijk

De Stoep besteedt veel aandacht aan muziek. Popmuziek, jazz, tributes, lunchconcerten en opera staan onder meer op het programma. Van Wijk: ,,We willen het muziekpodium van deze regio worden.''

Bij toneel gaat het van het eigentijdse Turks Fruit tot Shakespeare's King Lear. Van de wereldberoemde musical Evita tot de try-out van de nieuwe musical All Stars. Ook is er weer de nodige aandacht voor dans. ,,De balletvoorstellingen zaten vorig jaar tot de laatste stoel vol'', weet Van Wijk. Komend jaar zijn er ook buitenlandse producties van andere danssoorten. De Stoep gaat bovendien door met een podium geven aan jonge cabaretiers in de kleine zaal. ,,Iedereen kan voordelig kennismaken met nieuwe talenten.''

Topjaar

Het seizoen 2017/2018 zit er intussen bijna op. Van Wijk kan terugkijken op een topjaar. Het afgelopen theaterseizoen zijn ruim 60.000 kaarten verkocht, 10.000 meer dan vorig jaar. De Stoep heeft veel nieuwe bezoekers, vooral van Voorne-Putten, weten te trekken. Mede dankzij het grotere aanbod van populaire voorstellingen. Het theater had een gemiddelde zaalbezetting van 75 procent.

De kaartverkoop voor volgend seizoen begint donderdag voor de Vrienden van het theater. Vanaf volgende week dinsdag kan iedereen kaarten bestellen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!