Volledig scherm
Jochem Bal in zijn restaurant Plateau. © Privefoto

Nieuw restaurant in Spijkenisse: ‘De opening ging echt boven verwachting’

Plateau Eten & Drinken openende afgelopen weekeinde voor het eerst de deuren in Spijkenisse. Het restaurant zit op de plek waar voorheen café Ma-Bel zat. Samen met zijn broer Jeremy runt Jochem Bal de zaak. Zijn broer runt de keuken en zelf staat hij in het restaurant.

Hoe waren de eerste dagen?

,,De opening ging echt boven verwachting. We kregen zoveel leuke reacties. En het eten viel goed in de smaak. We zijn heel tevreden. De eerste reserveringen voor de komende week zijn al binnen.''

Jullie hebben flink verbouwd. Is er nog iets te herkennen van het oude café Ma-Bel?

,,Het enige wat we hebben laten staan is het vroegere rookgedeelte. Maar daar staan nu de speelautomaten. Verder is alles veranderd.''

Vertel!

,,Als gasten linksaf gaan komen ze in het grand café. Dat is bij de bar en dan kunnen mensen naar buiten kijken. Ga je rechtsaf, dan kom je meer in het oud-Hollandse eetgedeelte. Met Delfts blauw, schilderen van Van Gogh aan de muur en okergele banken.''

Wat voor soort restaurant is 't Plateau?

,,Het heeft een Hollandse keuken, maar dan geheel op eigen wijze. We werken veel met streekgerechten en er is voor ieder wat wils. We hebben vlees, vis en vega.''

Wat zou je zelf aanbevelen van de kaart?

,,De kogelbiefstuk met roomboter jus is echt een aanrader. Of anders de vleesplank met Hollandse lekkernijen. Zoals leverworst, Rotterdamse kaas en zilveruitjes. Die is heerlijk.''

Hoe is het om met je broer samen te werken?

,,We hebben zes weken lang verbouwd en dat hebben we goed doorstaan. Het is gewoon heel fijn dat ik me geen zorgen hoef te maken over de keuken. Ik weet dat dat goed zit. Zo kan ik me volledig focussen op het restaurant.''