Volledig scherm
Tijdens de eerste editie van Spijkenisse Live ging het dak eraf met Miss Montreal. © john de pater

Nog geen run op kaartverkoop Spijkenisse Live

Spijkenisse Live belooft komend weekend opnieuw een knalfeest te worden. Dat kan bijna niet anders met artiesten als Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Di-rect en Wolter Kroes. Minpuntje: de kaartverkoop valt nog wat tegen.

De tweede editie van het feest kan bij voorbaat niet meer stuk, weet organisator Johan Tjallinks, die ook POPGUNNN, John West en Lange Frans naar Spijkenisse haalt voor het tweedaagse festival.

Nu alleen de kaartverkoop nog. Ruim de helft van de per avond 2000 kaarten is intussen verkocht. ,,Meer dan voldoende voor een gezellig feest, dat was vorig jaar ook zo'', aldus Tjallinks. Maar voor de organisatie zou het prettig zijn als er meer kaarten worden afgenomen, verduidelijkt Tjallinks die op meer verkoop had gerekend.

Wat niet is, kan echter nog komen, beseft hij. Het is immers nog geen vrijdag. Dan is de feesttent van Spijkenisse Live het podium voor een Hollandse Avond. Xander de Buisonjé verzorgt een miniconcert van een uur met zijn band.

Optredens zijn er dan ook van John West & Lange Frans en Willie & The Windmills, met daarin de zingende wethouder Léon Soeterboek van ONS Nissewaard. Ook Wolter Kroes en het Feestteam treden dan op.

Di-rect

Zaterdag geeft ook Di-rect een mini-concert van een uur, gevolgd door zangeres Glennis Grace, POPGUNNN en dj Jeroen Nieuwenhuize. Het programma begint op beide avonden rond 21.00 uur, met op vrijdagavond Xander de Buisonjé een kwartier daarvoor en zaterdagavond om 21.00 uur Di-rect. Vanaf 20.00 uur draaien dj's muziek. ,,Er is dus gelijk aan het begin van de avond al reuring. We geven meteen vol gas'', aldus Tjallinks, die met Rockanje Live in Rockanje jaarlijks in het voorjaar een soortgelijk, druk bezocht festival heeft.

Blikvangers

Bij de eerste editie van Spijkenisse Live waren vorig jaar Miss Montreal, Jan Smit en het zussentrio O'G3NE de blikvangers. Ook toen bleef de verkoop wat achter bij de verwachtingen. Wellicht dat het voor Spijkenisser festivalgangers wennen is dat zij in de stad moeten betalen voor een festival, beaamt Tjallinks. Het SpijkenisseFestival in augustus is immers gratis. De organisatie van Spijkenisse Live draagt het festival financieel zelf.

Muziek- en festivalliefhebbers kunnen dus nog volop kaarten kopen. ,,Dat kan bij vestigingen van Primera, online en op de avonden zelf aan de tent. Het belooft weer een gezellige avond te worden.''

Het festival vindt plaats op het veld van de Spijkenisse Scouts aan het Fitnesspad, vlakbij de Spijkenisserbrug.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in