Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Noodfonds voor hulp aan mensen in Nissewaard met acute geldnood

Nissewaard richt een noodfonds op voor bewoners met zeer dringende geldproblemen. Dit kan direct ingezet worden, zonder de beperking van regels. Dit is vanochtend bekendgemaakt.

Bij de weldra beginnende stichting Urgente Noden Nissewaard (SUN) kunnen dienst- en hulpverleners aankloppen als ze financieel bedreigende situaties bij mensen zien. Het fonds staat volgens wethouder Wouter Struijk (PvdA) los van de coronamaatregelen om mensen en bedrijven met geldproblemen te helpen.

Ondersteuning

Er zijn diverse organisaties die mensen met een laag inkomen financieel ondersteunen. Zij proberen al armoede en schulden te voorkomen en anders vroegtijdig te signaleren. Er worden ook financiële mogelijkheden ingezet, maar waar dat niet lukt, wordt een beroep gedaan op het noodfonds. ,,In acute nood is het van belang dat we snel hulp kunnen bieden’’, zegt Struijk.’’

Quote

In acute nood is het van belang dat we snel hulp kunnen bieden

Wouter Struijk

Een medewerker in de maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg, opvang, onderwijs of gezondheidszorg kan met financiële hulp uit het fonds direct actie ondernemen en de problematische situatie vaak stabiliseren, stress wegnemen of een probleem direct oplossen, legt de wethouder uit.