Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Obsessief jaloerse man probeert ex te wurgen: tbs geëist

Obsessief jaloers was hij, de 30-jarige Bilal S. uit Rozenburg. Hij wantrouwde zijn ex-vrouw zo erg dat hij haar probeerde te wurgen. Vandaag werd een jaar cel en tbs met voorwaarden tegen hem geëist.

De problemen van het stel met twee kinderen begonnen in januari 2016 na tien jaar huwelijk. Zestig keer had S. naar eigen zeggen zijn vrouw gevraagd waar ze was. ,,En telkens loog ze.’’ Daarop mishandelde hij haar, zoals dat later nog enkele keren gebeurde.

Onder invloed van alcohol en cocaïne werden zijn jaloezie en wantrouwen steeds groter en gedroeg hij zich paranoïde. De vrouw vluchtte naar een blijf-van-mijn-lijfhuis en trok daarna kort bij haar ouders in. Het stel scheidde, maar daarna reed de man vaak langs haar werk en huis en bestookte haar tot diep in de nacht met telefoontjes, sms-jes en appjes. De gestalkte vrouw stond veel toe om nieuwe escalatie in het bijzijn van de kinderen te voorkomen. Daarom deed ze soms ook open als hij voor de deur stond.

Bewusteloos

Een jaar geleden ging het ’s nachts vreselijk mis: S. kwam ondanks een contactverbod langs en probeerde zijn ex te wurgen. Wel zeven of acht keer, aldus de officier van justitie, en een paar keer raakte de vrouw bewusteloos. De aanklager vond de doktersverklaring en het verhaal van de Rozenburgse voldoende om een jaar cel en tbs met voorwaarden te eisen. Die voorwaarden zijn dat hij geen contact met haar mag zoeken, niet in haar buurt mag komen en zich laat behandelen.

Deskundigen oordelen dat S. verminderd toerekeningsvatbaar is doordat hij antisociaal en narcistisch is. De kans op herhaling is volgens hen groot en daarom vinden ze dat de Rozenburger intensief moet worden behandeld. Hij was het eens met de hulp en nam gisteren volledig rekenschap voor zijn daden, behalve de wurgpogingen, want die ontkende hij met klem. S. zei zijn familie, de familie van zijn ex en zijn omgeving te hebben teleurgesteld en dat hem dat zeer speet.

Hij verweet de politie dat zijn kinderen zagen hoe hij door een arrestatieteam met getrokken pistolen uit zijn auto werd gehaald. Toen S. erover vertelde, barstte hij in tranen uit.  

Uitspraak op 26 januari.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!