Oerend hard op grasmaaier tijdens NK Gazonmaaierracen Rockanje

VideoIn de polder tussen Rockanje en Hellevoetsluis raceten zondagmiddag waaghalzen op hun omgebouwde gazonmaaiers. Het ging er tijdens Voorne Cross aan de Natersedijk in Rockanje allemaal om wie van de deelnemers de snelste rondjes reed. 

Het was een ware racebaan op het normaal zo rustige stuk weiland. De razendsnelle maaiers haalden op het onverharde circuit vol bochten snelheden tot zeker 80 kilometer per uur. De races in verschillende klassen maken deel uit van het NK Gazonmaaierracen.

Sinds 2009 worden de gazonmaaierraces in Rockanje gehouden. Het is het grootste evenement dat de Plattelandsjongeren Voorne jaarlijks organiseert en trok gisteren weer honderden bezoekers. Tussen de manches door was er voor iedereen genoeg te doen. 

Op het racecircuit was de BoerenBrommerCross met in de Romeinse tijd versierde brommers en quads. Ook konden bezoekers een workshop graffiti spuiten volgen, oude voertuigen bekijken en een helikoptervlucht maken. De jeugd vermaakte zich met speelgoed maaiers, een luchtkussen en paardrijden.

Volledig scherm
Still uit video. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!