Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

OM eist tien jaar cel tegen Roemeen voor doodsteken 26-jarige landgenoot

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren tien jaar cel geëist tegen een 35-jarige Roemeen voor het doodsteken van een 26-jarige landgenoot in een pension in Hellevoetsluis. Verdachte Constantin C. zou op 22 juni ruzie met hem hebben gekregen om een vrouw.

Via WhatsApp zou het slachtoffer, de 26-jarige Robert, contact gezocht hebben met de vriendin van de verdachte. Dat verklaarden andere pensionbewoners bij de politie. De bewuste avond zou C. de rivaal eerst opgezocht hebben in de woonkamer. Hij zou hem in zijn gezicht geslagen hebben. Een half uur later was de steekpartij. Robert werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed enkele dagen later.

Tijdens de zitting was geen publiek, ook geen familie of vrienden. ,,Dat betekent niet dat het leven van het slachtoffer ons minder waard is'', zei de officier van justitie. ,,Hij was in de bloei van zijn leven en is daaruit weggerukt, door een man die dronken was.'' De verdachte zou voor doodslag tien jaar cel moeten krijgen, meende de officier.

Keuken 

C., die de dodelijke steekpartij bekende, verklaarde dat het slachtoffer de ruziezoeker was geweest en niet hij en dat het niet om een vrouw ging. In de keuken zou Robert de confrontatie met hem gezocht hebben vanwege een vuile pan. Nadat Robert hem een klap had gegeven, had de man zijn mes getrokken en gestoken. ,,Hij viel mij aan. Ik wilde dit niet doen, ik heb vier kinderen in Roemenië."

C. deed geen beroep op zelfverdediging. ,,Ik vraag God om vergiffenis", zei hij in zijn laatste woord. Uitspraak op 5 februari.