Volledig scherm
PREMIUM
In het clubhuis van de plaatselijke watersportvereniging in de Hellevoetse Heliushaven is Eetcafé Cillie gevestigd. Je verwacht het niet direct, maar er wordt uitstekend gekookt. Daar is chef Kenneth Roerade voor verantwoordelijk. En fijn: ook niet-zeilers zijn er welkom. © john de pater

Omzeilen voor verse vis

Gouden PollepelJe verwacht het niet, een wat afgelegen clubhuis waar uitstekend wordt gekookt. De zeilers van watersportvereniging Helius hebben het echter goed voor elkaar. En goed nieuws: ook niet-leden zijn welkom.

In de Hellevoetse Heliushaven baat eigenaar Aad de Bot samen met chef Kenneth Roerade sinds een jaar de kantine - al klinkt dat te oneerbiedig - uit van de plaatselijke watersportvereniging. Het eetcafé bevindt zich op de eerste etage van het havenkantoor. Aan de ene kant heb je uitzicht op de jachthaven, de andere kant kijkt uit op natuurgebied de Quackgors. Binnen is Eetcafé Cillie alias Clubhuis 't Havenhoofd, ingericht als ruim en in al zijn eenvoud ook gezellig clubhuis met een grote toog, biljart en zelfs een piano. Op het luik naar de keuken staat 'kombuis'.