Volledig scherm
De landtong bij Rozenburg © Joep van der Pal

Ondanks protest komt distributiecentrum op Rozenburgse Landtong

Het distributiecentrum op de Landtong van Rozenburg gaat er ondanks protest van bewoners hoogstwaarschijnlijk komen. Het Rotterdamse Havenbedrijf ziet geen alternatieve locatie, al moet de normale procedure voor een bouwvergunning nog wel worden doorlopen. 

,,Ik ben al met ze in gesprek geweest daarover, maar ze hebben niet allerlei vergelijkbare plekken vrij liggen’’ zei wethouder Barbara Kathmann (economie en kleine kernen) vandaag in de Rotterdamse raad.

Het onderwerp was op de agenda gezet na tumult onder bewoners die zich overvallen voelden door de bouwplannen vlak naast het net opgeknapte recreatiegebied. Het Havenbedrijf is eigenaar van de grond en heeft sinds kort een geïnteresseerde partij die graag wil bouwen. Dat mag in principe, een klein stukje van de landtong heeft bedrijvigheid als bestemming. 

Tien hoog

,,Wij moeten hier dus ook de hand in eigen boezem steken,’’ sprak Kathmann de raad toe. ,,Wij hebben dat in 2010 en daarna opnieuw in 2015 besproken en toegestaan.’’ Ze zei al blij te zijn dat er een distributiecentrum komt, in plaats van een ‘bedrijf met tien hoog containers’. 

Het Havenbedrijf heeft toegezegd volop te willen meewerken aan de inpassing van het nieuwe gebouw in het gebied, vertelde Kathmann. ,,Ze willen de zwaluwwal verplaatsen, het fietspad omleggen en de Hooglanders blijven.’’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!