Volledig scherm
Een automobilist reed vlak voor de wielerronde een motorrijder aan die ten val kwam en naar het ziekenhuis moest worden gebracht © Teun Kweekel

Ongelukken voor en tijdens wielerronde Zuidland

De wielerronde van Zuidland is vanmiddag later van start gegaan omdat er op het parcours een botsing tussen een motorrijder en een auto plaatsvond. Ook tijdens de wedstrijd kwamen twee renners hard ten val. 

Iets voor half twaalf zag een automobilist bij het afslaan op de Kerkweg naar de Dreesstraat een motorrijder over het hoofd. Deze kwam te vallen en sloeg tegen het asfalt. Diverse hulpinstanties kwamen ter plaatse en het slachtoffer dat volgens getuigen roerloos op de weg lag, werd door een plaatselijke arts onderzocht. De man werd daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat het parcours was schoongeveegd, begon de ronde met een uur vertraging alsnog. In één van de koersen reed een wielrenner op de Kerkweg tegen een stilstaande bestelauto die op de parkeerstrook stond. Dat was bijna op dezelfde plek als het vorige ongeluk. De wielrenner hield aan de botsing een grote hoofdwond en diverse verwondingen aan zijn been over. Hij werd behandeld door ambulancepersoneel. Ook de traumahelikopter rukte uit.

In de wedstrijd viel nog een renner hard op het wegdek, maar die kon op eigen kracht de finish bereiken.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.