Het Laantje van Middelharnis, in 1689 geschilderd door Meindert Hobbema. Rechts op het schilderij is een meestoof te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Laantje van Middelharnis, in 1689 geschilderd door Meindert Hobbema. Rechts op het schilderij is een meestoof te zien. © Streekarchief Goeree-Overflakkee

Ooit stonden de eilanden vol meekrapfabriekjes, waar rode kleurstof werd geproduceerd

Onvoltooid verledenOoit telden de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden bijna honderd meestoven waar rode kleurstof werd geproduceerd. Stille getuigen herinneren hier nog aan. Zoals foto’s en zelfs een wereldberoemd schilderij, maar ook de welbekende rode zakdoek en het rood in de Nederlandse vlag.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.