Volledig scherm
Oostvoorne oudheidkamer © john de pater

Oostvoornse Oudheidkamer is gered en kan in oud winkelpand blijven

De Oudheidkamer Oostvoorne kan blijven zitten in het pand aan het Kerkplein. De gemeente Westvoorne geeft voor twee jaar subsidie, maar niet voor langer. Het dagelijks bestuur wil daarvoor 25.000 euro uittrekken.

Een deel van de gemeenteraad voelt zich met de rug tegen de muur gezet. De Oudheidkamer zit sinds deze zomer in een voormalig winkelpand. Het bestuur is het pand gaan huren en daarna heeft het pas bij de gemeente aangeklopt voor een bijdrage.

,,Er zijn ook andere subsidiemogelijkheden'', aldus Marco Mentink (VVD). Hij wil voor één keer een uitzondering maken. D66-raadslid Erik Mulder heeft er echter begrip voor dat de Oudheidkamer bij de gemeente heeft aangeklopt. Voor die tijd huisde de expositieruimte in het voormalige gemeentehuis van Oostvoorne aan de Hoflaan, maar dat pand is verkocht. Mulder vindt dat cultuur ook best geld mag kosten.

Nog geen euro

Ook Partij Westvoorne is positief. ,,We hebben het over minder dan een euro per inwoner'', rekent raadslid Daan van Orselen voor. De gemeenteraad neemt naar verwachting half deze maand een besluit. Wethouder Jorriena de Jongh (Gemeentebelangen) gaat kijken of de Oudheidkamer kan professionaliseren. Mogelijk komt er een museaal platform waar de expositieruimte in kan.

De Oudheidkamer is tot 21 december woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag open.