Volledig scherm
De bouw van de sporthal was eerder ook al stilgelegd © John de Pater

Opnieuw problemen rond afbouwen sporthal

Het is nog onduidelijk wanneer de bouw van de sportzaal in Tinte herstart. Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) van Westvoorne verwacht pas in het nieuwe jaar te kunnen beginnen.

De gemeente is in afwachting van de uitspraak in het hoger beroep dat begin oktober is behandeld. Omwonende Len Edzes stapte naar de rechter tegen de vergunning voor de aanbouw van het verenigingsgebouw aan de Strypsedijk en werd in het gelijk gesteld. De gemeente ging daarop in beroep. Los hiervan zijn er problemen met het staal dat moet worden besteld. ,,De bouwmaterialen zijn nauwelijks aan te leveren en er zit een heel lange wachttijd op'', weet De Jongh. De extra kosten voor de bouw van de sportzaal, waarvan nu alleen de betonnen vloer ligt, zijn daardoor ook niet bekend.

Het verenigingsgebouw in het oude schoolgebouw is intussen al meer dan een jaar geopend, maar heeft nog steeds geen horecavergunning. ,,Wanneer wordt die verleend?'' vraagt CDA-raadslid Theo Fransman zich daarom af. De Jongh zegt dat het probleem in de ventilatie zit, die niet berekend is op zoveel mensen. Ze verwacht dat dit in december is opgelost en dan de vergunning alsnog te kunnen afgeven. Tot die tijd kan Tintestein gebruikmaken van een tijdelijke regeling.