Volledig scherm
Oud-wethouder Westvoorne Marja Roza. © john de pater

Oppositie: vertrek wethouder Marja Roza slecht nieuws voor Westvoorne

Oppositiepartijen PW en IBW noemen het vertrek van wethouder Marja Roza (VVD) 'niet goed' voor de Westvoornse politiek.

Ze hadden al langer in de gaten dat het niet boterde tussen de wethouder en haar fractie. ,,Ik kan me voorstellen dat ze er geen zin meer in had", stelt Emma van Blom (PW). Als reden van haar vertrek noemt de wethouder het verschil van inzicht met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen.

Van Blom is ook opgevallen dat Roza vaak geen steun had van haar eigen partij en dat dat pijnlijk voor haar moet zijn geweest. ,,Je wordt er onzeker van."

Ook IBW'er Cor Sommeling had door dat er strubbelingen waren. ,,Een goed bestuurder die haar best deed voor Westvoorne", noemt hij Roza.

Weglopen

Het is het zoveelste collegelid dat de rit niet volledig uitzit. In de vorige raadsperiode liep na een jaar de coalitie tussen PW, VVD en D66 stuk. Die werd opgevolgd door PW en GBW, maar weer een jaar later liepen alle GBW-raadsleden en wethouder weg en gingen verder onder de naam IBW.

Met Roza haalde Westvoorne vorig jaar een ervaren bestuurder in huis. Iemand die van 2010 tot 2014 haar termijn als wethouder in buurgemeente Hellevoetsluis wel afmaakte. Wat Van Blom betreft kan de vrijgekomen portefeuille het beste onder de wethouders De Jongh (GBW), Borgonjen (CDA) en Van der Pol (D66) worden verdeeld.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.