Een impressie van de twee beoogde windmolens bij de Maasvlakte, gezien vanaf de Oostvoorne Kitespot bij het strand van Oostvoorne. Over een jaar moet duidelijk zijn of het project door kan gaan.
Volledig scherm
Een impressie van de twee beoogde windmolens bij de Maasvlakte, gezien vanaf de Oostvoorne Kitespot bij het strand van Oostvoorne. Over een jaar moet duidelijk zijn of het project door kan gaan. © Windproject Noordzeeboulevard

Over een jaar helderheid over meer windmolens bij Maasvlakte

Pure Energie, dat samen met de Coöperatie Voorne-Putten Energie windmolens wil bouwen bij de Maasvlakte in Oostvoorne, verwacht over een jaar meer duidelijkheid te hebben over het project niet ver van de gemeentegrens met Rotterdam.

  1. Geen windmolen op de Landtong als daar geen draagvlak voor is, stelt Rotterdamse coalitie: ‘Het leidt tot overlast’
    PREMIUM

    Geen windmolen op de Landtong als daar geen draagvlak voor is, stelt Rotterdam­se coalitie: ‘Het leidt tot overlast’

    De Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers (D66, milieu) moet de provincie Zuid-Holland snel duidelijk gaan maken dat er geen windmolens meer welkom zijn op de Landtong van Rozenburg en bij het Beneluxplein. Dat stelt de fractie van Leefbaar Rotterdam, de grootste partij in de raad. Rozenburg reageert opgetogen, al wordt in het havendorp ook erkend dat de kust nog niet veilig is.