Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Overlastactie in Spijkenisse: zes arrestaties en 63 boetes uitgedeeld

De politie heeft in het weekend in Spijkenisse zes arrestaties verricht en 63 mensen op de bon geslingerd. De 'overlastactie' vormde onderdeel van de Week van de Veiligheid.

De agenten, die samenwerkten met handhavers van de gemeente Nissewaard, betrapten op de Zomerakker een jongere die op een gestolen scooter reed. Die negeerde een stopteken, waarna de dienders op de fiets achter hem aangingen. Het lukte op de Meeldijk hem te pakken te krijgen. Er werd volgens de politie gepast geweld gebruikt. Een jongen die achterop zat werd ook aangehouden.

Op de Haverdreef gebruikten agenten volgens een politiewoordvoerder ook gepast geweld toen een 17-jarige jongen zich verzette tegen zijn aanhouding. Hij reed op een gestolen fiets en rende weg. De overige drie aanhoudingen waren voor rijden onder invloed, het overtreden van de politieverordening en heling van een fiets.

Wildplassen

De bekeuringen werden vooral uitgeschreven voor wildplassen, baldadigheid, alcohol drinken op de openbare weg, rijden zonder rijbewijs, bellen op de fiets, het veroorzaken van overlast in winkelcentrum Waterland en blowen in een metrostation.