Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Overval op vrouw en baby in Hellevoetsluis: 30 maanden cel

Voor de gewelddadige overval op een bewoonster en haar paar maanden oude baby in de Parnassialaan in Hellevoetsluis is de 28-jarige Ayesha M. vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden. Volgens het slachtoffer duwde de vrouw haar juli 2016 ’s nachts naar binnen in haar flatwoning en werd ze door haar en een man een kamer ingesleept.

De overvalster belde aan met het smoesje dat ze een pakket had voor de partner van de bewoonster. Die was niet thuis. Nadat zij de mobiel van de telefonerende moeder bemachtigde en uitschakelde, bond ze met tiewraps haar handen vast. En de onbekend gebleven mededader haar benen met ducttape. 

De moeder, waarvan ook de mond was afgetapet, vreesde voor het lot van haar jonge kind, toen de man de babykamer in ging. ,,Blijf rustig dan gaan we u geen pijn doen en komt het goed,’’ reageerde Ayesha. 

Uiteindelijk maakten de overvallers enkele honderden euro’s cash buit, een laptop, huissleutels en mobieltje. Na een uitzending van Opsporing Verzocht met camerabeelden uit de flat herkende een toenmalige buurvrouw van Ayesha M. uit Den Haag haar en belde de politie. 

Drugs

Voordat die met de noorderzon vertrok, vertelde zij de buur nog dat ze op zoek waren naar drugs en 30.000 euro in de Hellevoetse woning van de partner van het slachtoffer. Ze vertelde ook de bewoonster te hebben vastgebonden. Pas vorig jaar augustus is de veroordeelde moeder van twee kinderen van 11 en 13 jaar aangehouden na een soortgelijke woningoverval in het Gelderse Nunspeet. Daarvoor staat ze volgende maand terecht met vier medeverdachten. Steeds maakte ze gebruik van haar zwijgrecht. ,,Ik was onder dwang in de woning. Omdat ik wordt bedreigd, noem ik niet de naam van de medeverdachte,’’ zei ze de rechter. 

Door haar zware jeugd en omdat ze zelf slachtoffer was van mensenhandel vindt de rechter haar verminderd toerekeningsvatbaar voor de woningoverval. Onbekend is of de aanklager, die 4 jaar cel tegen de vrouw eiste, in beroep gaat tegen het vonnis.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.